Κατασχέθηκαν 30.700 κούτες λαθραίων τσιγάρων

Νέο κρούσμα λαθρεμπορίου τσιγάρων στο λιμάνι της Πάτρας. Με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος, εντοπίστηκε παράνομο φορτίο, το οποίο είχε επίσημα δηλωθεί ως χαρτοκιβώτια με ακτινίδια!

Ο επιτόπιος έλεγχος έδειξε ότι πρόκειται για κούτες τσιγάρων που δεν είχαν φορολογηθεί. Στο νότιο λιμένα Πατρών συνελήφθησαν χθες το απόγευμα ο 42χρονος οδηγός του τράκτορα που μετέφερε το φορτίο και ο 52χρονος συνοδηγός του.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 30.700 κούτες τσιγάρων. Κατασχέθηκαν επίσης το ίδιο το φορτηγό, ένα κινητό τηλέφωνο, μια σφραγίδα και το συνολικό ποσό των 650 ευρώ που είχαν επάνω τους οι δύο συλληφθέντες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Κύκλωμα και στη Θεσσαλονίκη με δράστες Αρμένιους

Δύο Αρμένιους, ηλικίας 62 και 42 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν άνδρες της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Κατασχέθηκαν συνολικά 1.118 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δύο αλλοδαποί έκρυβαν το λαθραίο εμπόρευμα σε παρακείμενα ρολόγια ύδρευσης και κάδους απορριμμάτων. Κατά την αστυνομική έφοδο, ο 42χρονος πιάστηκε επ' αυτοφώρω να περισυλλέγει και να κρύβει σε κάδους απορριμμάτων κούτες με λαθραία τσιγάρα.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.