Δεύτερη αναβολή των εκλογών διοικητικών μελών

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά οι εκλογές διοικητικών μελών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Φοιτητές έκλεισαν την είσοδο και έκαναν κατάληψη σε κτίρια και παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μετά τα συμβάντα, αναμένεται ο ορισμός της νέας ημερομηνίας εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν αυτή τη φορά με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι εκλογές είχαν αναβληθεί και πριν δύο εβδομάδες, πάλι εξαιτίας κινητοποίησεων φοιτητών που δεν άφησαν τις εφορευτικές επιτροπές να οργανωθούν και να εισέλθουν στις αίθουσες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο φορές αναβλήθηκαν οι ίδιες εκλογές διοικητικών μελών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με 80% συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Δημοκρίτειο

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, από τις οποίες αναδείχθηκαν τα οχτώ εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου. Οι εκλογές διεξήχθησαν κι εδώ μετά τη δεύτερη απόπειρα, καθώς την πρώτη ημέρα είχε προκύψει τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα ψηφοφορίας.

Περισσότερο από το 80% των μελών ΔΕΠ (πάνω από 480 από τους 583) συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία. Τα οχτώ εκλεγμένα εσωτερικά μέλη θα συνεδριάσουν για να επιλέξουν τα έξι εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου, ανάμεσα σε 13 υποψηφίους, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία εκλέγονται οι: Καραμπίνης Αθανάσιος (Πολυτεχνική Σχολή), Σιμόπουλος Κωνσταντίνος (Τμήμα Ιατρικής), Μαλτέζος Ευστράτιος (Τμήμα Ιατρικής), Τσαουσίδης Βασίλειος (Πολυτεχνική Σχολή), Μπότσαρης Κωνσταντίνος (Τμήμα Νομικής), Μαυρομμάτης Γεώργιος (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), Παύλου Στέφανος (Τμήμα Νομικής), Κατρούγκαλος Γεώργιος (Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης).