Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές των διοικητικών μελών

Με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα διεξαχθούν οι εκλογές για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά από τις δύο αποτυχημένες απόπειρες για εκλογές με κάλπες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία εξαιτίας καταλήψεων των φοιτητών, το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε αυτή τη μέθοδο με στόχο να μην υπάρξει ούτε "σκιά" υπόνοιας, ή σκοπιμότητας, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θεωρήθηκε ασφαλέστερη της επιστολικής ψήφου. Η μόνη ένσταση των μελών του συμβουλίου αφορά στα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου εφαρμόζεται ήδη η εν λόγω μέθοδος.

Tο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναθέτει σε δύο καθηγητές του Ιδρύματος να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες επί της μεθόδου με στόχο να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις.

Πάντως, το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υιοθετείται ήδη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έστω κι αν οι εκλογές κι εκεί αναβλήθηκαν ήδη μια φορά λόγω τεχνικού προβλήματος. Με ηλεκτρονικό τρόπο διεξάγονται οι εκλογές των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.