Μεγάλες καταστροφές από τη βροχόπτωση στα Τρίκαλα

Μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στα ορεινά του νομού Τρικάλων. Αιτία των καταστροφών δεν είναι άλλη από τις συνεχόμενες σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή. Τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν στον ορεινό όγκο του νομού το Σαββατοκύριακο και πληροφόρησαν για τις καταστροφές. λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κυρίως των τελευταίων ημερών.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο περιμετρικά των Τρικάλων, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία.

Τα προβλήματα επιβεβαιώνει και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης. Από Νεραιδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, η κατάσταση είναι άσχημη. Χώματα, πέτρες και ρέματα κλείνουν σε διάφορα σημεία την επικοινωνία μεταξύ των χωριών.

Στον οικισμό Νεραιδοχωρίου, κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Μηχανήματα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Μεγάλα προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.