Συνελήφθη φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τον φρουρό βουλευτή της Χρυσής Αυγής συνέλαβε η αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακεδονία” όλα ξεκίνησαν σε έλεγχο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Που έγινε χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το δημαρχείο.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία των δύο επιβαινόντων και έπιασαν “λαβράκι”. Η ενημέρωση που είχαν από την άμεση δράση ήταν ότι ο 34χρονος αναζητούνταν με ένταλμα του ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε υπόθεση με κατηγορίες κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης, και πως δεν είχε εμφανιστεί ν’ απολογηθεί.

Ο 34χρονος προηγουμένως, αφού έδειξε το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, ενημέρωσε ότι ως ιδιώτης είναι μέλος του προσωπικού ασφαλείας βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Παρά την “επισήμανση” πάντως, οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο, αφού πρώτα τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν οπλοφορούσε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να οδηγηθεί στον ανακριτή, προκειμένου ν’ απολογηθεί για την υπόθεση με την οποία βαρύνεται.

Αστυνομικοί σχολίαζαν χθες πως ο κατηγορούμενος όλο αυτό το διάστημα ενδεχομένως να ακολουθούσε σε διάφορες εκδηλώσεις τον βουλευτή, καθώς, όπως ο ίδιος είπε, ήταν μέλος της “φρουράς” του, παρότι γνώριζε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τη δικαιοσύνη.