Κατεπείγουσα εξέταση για την τραγωδία της Ρόδου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για την τραγωδία στη Ρόδο, η οποία προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ αγνοείται ακόμα ένας.

Έτσι, για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στο νησί της Ρόδου, χωρίς πάντως να έχουν προκληθεί προβλήματα. Ήδη, από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.

Ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό επιρρίπτουν οι συγγενείς των θυμάτων της θεομηνίας στη Ρόδο. Ζητούν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν και απορούν πως ήταν δυνατόν να μη βρεθεί κανείς από τις αρχές να κλείσει το δρόμο πριν την τραγωδία.

Ο αδερφός και ο θείος μίας εκ των θυμάτων έφτασαν στο νησί να παραλάβουν τη σωρό της. Το πρώτο μέρος που επισκέφθηκαν ήταν η γέφυρα της Κρεμαστής όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό. 

Μέχρι αυτή την ώρα τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και ένας άνδρας να παραμένει αγνοούμενος, για τρίτη ημέρα. Με το πρώτο φως της μέρας οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού που χάθηκε την Παρασκευή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με δύο συναδέλφους του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα του ποταμού της Κρεμαστής.

Η 27χρονη συνεπιβάτιδά του, με την οποία επέστρεφε μετά το μάθημά τους σε ολοήμερο σχολείο έξω από την πόλη της Ρόδου, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ ο τρίτος επιβάτης ήταν ο μόνος που γλίτωσε.

Χθες ανασύρθηκε νεκρός ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο ενώ η γυναίκα του είχε βρεθεί νεκρή την Παρασκευή. Το αυτοκίνητο του ζευγαριού παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο και των δύο.

Οι καταστροφές στο νησί από την καταρρακτώδη βροχή και τις πλημμύρες είναι ανυπολόγιστες ενώ σήμερα αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Χθες συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο για να θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, με οχήματα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, πολλά σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν, ενώ μέχρι και σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ρόδου υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.