Και δεύτερη νεκρή στη Ρόδο από τη θεομηνία

Νεκρή βρέθηκε ακόμα μία γυναίκα στη Ρόδο, μετά την έντονη καταιγίδα που έπληξε το νησί, ανεβάζοντας σε δύο των αριθμό των θυμάτων.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Γιάννης Γαϊτανίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε παραλία του νησιού, όπου προφανώς την παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο άτομα που από χθες θεωρούνταν αγνοούμενα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού της Κρεμαστής. Ένας από τους επιβάτες είχε διασωθεί από χθες, ενώ ο τρίτος εξακολουθεί να αγνοείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ρόδου, Γιώργο Γκουτζιαμάνη, οι τρεις εκπαιδευτικοί επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά τη δουλειά τους, σε ολοήμερο σχολείο σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Θρήνος στα Ψαχνά Ευβοίας για τον θάνατο της δασκάλας στη Ρόδο

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, που είναι καθηγητής αγγλικών, αλλά και οι επιχειρήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζονται σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ένας ακόμα αγνοούμενος αναζητείται από τις μονάδες διάσωσης. Πρόκειται για τον σύζυγο της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε πνιγμένη χθες αργά το βράδυ.

Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και τμήμα του (από τη Ρόδο ως και την Κρεμαστή) έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 290 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν σε άντληση υδάτων, αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους όταν αυτά παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των τοπικών αρχών έχουν διατεθεί 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, 1 εκσκαφέας και 1 φορτωτής.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να σταματήσουν απόψε το βράδυ και από το πρωί της Κυριακής η θερμοκρασία θα ανέβει δύο με τρεις βαθμούς, αν και η συννεφιά θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις πληγείσες περιοχές: