Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι στη Ρόδο!

Η θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο ήταν τόσο σφοδρή, που δύο άτομα, που παρασύρθηκαν από την ορμητικότητα των υδάτων, αγνοούνται στο νησί.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, μία γυναίκα 40 ετών ανασύρθηκε νεκρή από κοίτη χείμαρρου στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, που εικάζεται πως είναι η μια εκ των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν νωρίτερα από τον χείμαρο της Κρεμαστής.

Τη γυναίκα εντόπισαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη γέφυρα Μαριτσών, ενώ η επιχείρηση διάσωσης για άλλους δύο αγνοουμένους συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην ιστοσελίδα rodiaki.gr, δύο άνδρες παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν και ένα ακόμα άτομο αγνοείται στην περιοχή της Αρχαγγέλου, το οποίο οδηγούσε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νησί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί μέχρι νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περισσότερες από 140 κλήσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους όταν αυτά παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου, θα μεταβεί για συνδρομή στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο super puma. Mαζί θα μεταβεί και η γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου. Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου της Ρόδου οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο άτομα στην Κρεμαστή, είναι εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους σε όχημα με κατεύθυνση από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το όχημά τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν.
Πυροσβεστική και Αστυνομία διεξήγαγαν μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του τρίτου ατόμου, του οδηγού του οχήματος στον Αρχάγγελο, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε σώος και αβλαβής, λίγο μετά τις 21:00.

Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε τέλος και ένας ακόμα αγνοούμενος ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Η απίστευτη κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής και συνεχίστηκε με απίστευτη σφοδρότητα.

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο δρόμο προς το Αεροδρόμιο.