Μπαράζ ελέγχων σε μπαρ και ταβέρνες της Αττικής

Ελέγχους σε καταστήματα στην Αττική πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία όπου εντόπισε ανασφάλιστους εργαζόμενους, αλλά και παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη έκδοση αποδείξεων, τη στέρηση πιστοποιητικού υγείας και την ανασφάλιστη εργασία.

Πιο αναλυτικά :

-Σε καφέ – μπαρ – εστιατόριο, σε παραλία της Βορειοανατολικής Αττικής, που παρέχει στους πελάτες του, μεταξύ άλλων, καθίσματα παραλίας με χρέωση, διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε σαράντα μία  περιπτώσεις, συνολικής αξίας 492 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν στη χρήση των καθισμάτων. Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του διαχειριστή της εταιρείας, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

-Σε καφενείο που βρίσκεται στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
-Σε παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

-Σε καφετέρια που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

-Σε εστιατόριο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

-Σε ψητοπωλείο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

-Σε αναψυκτήριο – εστιατόριο που βρίσκεται στην Βούλα, διαπιστώθηκε ότι σε πέντε περιπτώσεις δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, ενώ διαπιστώθηκε και η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων.

-Σε ψητοπωλείο που βρίσκεται στη Βούλα, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.

-Σε μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν ή δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

-Σε ψαροταβέρνα που βρίσκεται στον Μαραθώνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τις περιπτώσεις αυτές, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] &[email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.