Ηλεία: Συναγερμός για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων παιδιών

Έρευνες για τον εντοπισμό δύο παιδιών,ηλικίας 4 και 8 αντίστοιχα, που αγνοούνται, πραγματοποιούνται από το απόγευμα στην περιοχή Στρέφι της Ηλείας.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβέστες και αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα παιδιά. Όμως, μέχρι τις 10 το βράδυ, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο άτυχων παιδιών από τη Βουλγαρία ήταν άκαρπες, οπότε και διεκόπησαν για τη νύχτα.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής, ενώ στην προσπάθεια για την ανεύρεση των παιδιών συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής. 

Σύμφωνα με το ilialive.gr, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι οτι τα δύο αδελφια από τη Βουλγαρία εχουν πνιγεί στο αρδευτικό κανάλι, καθώς βρέθηκαν ίχνη από τα χέρια τους στη λάσπη, στην άκρη της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του Αλφειού.

Εν τω μεταξύ, νέα τροπή στην υπόθεση δίνει η καταγγελία του πατέρα των παιδιών προς τους αστυνομικούς, ότι τα παιδιά τα πέταξε μέσα στο κανάλι η μητριά τους γιατί δεν τα ήθελε.

Οι αρχές διέκοψαν τη παροχή νερού απο τον ποταμό Αλφειό και αρχίζει να πέφτει η στάθμη του νερού στο κανάλι για να γίνει πιο εύκολο των έργο των δυνάμεων που αναζητούν τα δύο παιδιά.

Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν περίπου στις 2,30 το μεσημέρι να πάνε από το χώρο που διαμένουν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κηροπλαστείο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους να πάρουν μια σακούλα με κρέας. Σε μικρή απόσταση από αυτό, βρέθηκε αργότερα μετά τις τρεις, η σακούλα με το κρέας και ίχνη στην άκρη της λάσπης του καναλιού. Τα παιδιά όμως ήταν άφαντα.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχει συμβεί κάτι άλλο, όμως τα στοιχεία που έχουν οδηγούν περισσότερο στο να βρίσκονται τα παιδιά μέσα στο κανάλι νεκρά. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες.