Σήμερα ανοίγουν οι νέοι σταθμοί του μετρό

Παραδίδονται στο επιβατικό κοινό, από σήμερα το μεσημέρι, οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια, σε Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα εξυπηρετούνται επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε από τους 17 συρμοί τρίτης γενιάς που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στο Χαϊδάρι, ο οποίος είναι ο τρίτος σταθμός των δυτικών προαστίων.

Αλλαγές όμως, και στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, έρχονται από το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιουλίου λόγω της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό και της λειτουργίας των σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.

Δείτε αναλυτικά