Μετά τη Ζάκυνθο, “μαϊμού” τυφλοί γέμισαν και τα Δωδεκάνησα

Εκατοντάδες άτομα, που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα, εντόπισαν στα Δωδεκάνησα οι επανέλεγχοι, οι οποίοι διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στα Δωδεκάνησα.

Οι έλεγχοι έγιναν στην Κάλυμνο,για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών, και στη Ρόδο.

Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152, που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125, που εξετάστηκαν (δεν προσήλθαν έξι) οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).

"Απογοήτευση και οργή", εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι "θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις, σε μια περίοδο που η χώρα και οι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες και στερήσεις".

"Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς και η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο" διεμήνυσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, οι έλεγχοι που διενεργούνται από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας είναι στρατηγικού χαρακτήρα και στοχευμένοι και γίνονται κατά προτεραιότητα σε περιοχές που εμφανίζονται μεγάλες αποκλίσεις από το μέσο όρο και αφορούν όχι μόνο τα αναπηρικά, αλλά το σύνολο των επιδομάτων πρόνοιας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...