Μαύροι Πάνθηρες: Να μην τα βάζει με τους έγχρωμους η Χρυσή Αυγή

Οι Μαύροι Πάνθηρες απειλούν τη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για μια ομάδα δράσης/προστασίας των έγχωμων μεταναστών που ζουν εντός Ελλάδος.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει ικανό δίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και αποστέλλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, οι οποίοι έχουν ρατσιστική συμπεριφορά.

"Μην τα βάζετε με τους έγχρωμους", διαμηνύουν. Μέλη της ομάδας των Μαύρων Πανθήρων έδωσαν συνέντευξη στο βρετανικό Channel 4 και εξέφρασαν τις προειδοποιήσεις τους σε όλους τους τόνους.

"Δε φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα", δήλωσε ο 28χρονος Μίκελ Τσέγκιε, που δηλώνει μέλος της ομάδας, με καταγωγή από την Κένυα και δε φοβήθηκε να μιλήσει μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό. "Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ναζιστές διαλύθηκαν. Αν είναι να υπάρξει τρίτος, θα τους εξαφανίσουμε από κάθε σημείο της Γης", συνέχισε, για να ολοκληρώσει: "Θέλουν να κάνουν ό,τι και ο Χίτλερ. Θα έχουν την ίδια μοίρα κι ακόμα χειρότερη".

Ο ίδιος είπε ότι νιώθει ξένος στην ίδια του τη χώρα και ότι έχει σκοπό να μεγαλώσει τα παιδιά του στην Κένυα, όπου δε θα αντιμετωπίζονται σαν ξένοι. Μέχρι τότε, πάντως, νιώθει αποφασισμένος να προστατεύει τους μετανάστες της Αθήνας από περιστατικά όπως τη συμπλοκή στην οποία ο ίδιος βρέθηκε σε λεωφορείο, όταν δύο άνδρες του ζήτησαν να κατέβει.