Ένταλμα σύλληψης για την κουνιάδα του Α. Τσοχατζόπουλου

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, εξέδωσε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, για εμπλοκή της σε διακίνηση παράνομων χρημάτων του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού.

Το ένταλμα, που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν αφορά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ανακριτικό γραφείο για ποσό 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της. Μάλιστα στον επίμαχο λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν άλλο ένα πρόσωπο, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό στις δικαστικές αρχές, σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό φέρονται να ξεκίνησαν από λογαριασμό της εταιρείας ΜΙΕ, που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, ακολούθως να κατατέθηκαν σε λογαριασμό του γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia, Οράτιου Μελά, και τελικώς να κατέληξαν στον λογαριασμό της Ελ. Στοφρέγκεν.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για διακίνηση "μαύρου πολιτικού χρήματος", υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 18 άτομα, έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 22 Απριλίου, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας για τα TORM1 και τα υποβρύχια.