Χρυσή Αυγή: “Πνευματική κατήχηση” – πλύση εγκεφάλου σε 6χρονα

Επιχείρηση "Εθνικής αφύπνισης", όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, έχει ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή, για μικρά παιδιά, ηλικίας από 6 έως 10 ετών.

"Είμαστε το Aύριο και είστε το χθες! Η πιο όμορφη άνοιξη είναι τα Νιάτα, μια άνοιξη που τραγουδά τον σκοπό των ελπίδων", αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.

Μπορεί κανείς να δει μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου φωτογραφίες από τον "κύκλο πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων".

Όπως προκύπτει, περίπου είκοσι παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "είκοσι και πλέον μικρά Ελληνόπουλα ηλικίας 6-10 ετών ήρθαν με τους γονείς τους και απόλαυσαν ένα υπέροχο διαδραστικό ταξίδι με οδηγούς τις δύο παιδαγωγούς της τοπικής οργάνωσης. Οι Συναγωνίστριες εμφύσησαν τα Ελληνικά ιδεώδη στους μικρούς μας φίλους με προβολή παιδαγωγικού βίντεο και τα παιδιά συμμετείχαν στην συζήτηση για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη".

Το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης αναφέρει ότι "η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της τοπικής οργάνωσης και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες, συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού πνεύματος".

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες φωτογραφίες αφορούν απλά ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και ξεκαθαρίζοντας πως δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά.

Αναλυτικά, η Χρυσή Αυγή απαντά:

“Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας.”.