Συγκέντρωση απεργών στο Σύνταγμα

Πορεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πολλοί εκ των συγκεντρωμένων φορούσαν χαρακτηριστικά πορτοκαλί καπέλα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων", "Όλοι μαζί για δημόσια και δωρεάν υγεία" και "Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών υγείας- πρόνοιας".

Μαζί τους ήταν και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, δηλώνοντας έτσι την αντίθεση της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στις περικοπές των κοινωνικών παροχών.

Παράλληλα, πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών έκαναν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη του κλάδου τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες στα κτίρια της ΣΤΑΣΥ και του ζήτησαν να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να λήξει η επίταξη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη δεν κυκλοφορούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ λειτουργούν κανονικά.