Καθηγήτρια αγγλικών σε κύκλωμα παιδοφιλίας

Στη σύλληψη μιας 52χρονης καθηγήτριας ξένων γλωσσών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση γυναίκας που συλλαμβάνεται στη χώρα μας για τέτοιου είδους αδικήματα.

Στην κατοχή της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκαν περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου, εγχειρίδιο για επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών και τετράδιο με σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα.

Η συλληφθείσα διατηρεί φροντιστήριο στο κέντρο της Αθήνας και είναι μέλος του παγκόσμιου κινήματος υπέρ της παιδοφιλίας, που εδρεύει σε Νέα Υόρκη και Ολλανδία. Η ίδια, όπως προκύπτει, είχε σεξουαλική επαφή με ανήλικα παιδιά, στα οποία δίδασκε ξένες γλώσσες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής της Ολλανδίας, ότι συνάδελφοι της, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για γνωστό παιδόφιλο στην Ολλανδία, ήρθαν σε επαφή, μεταξύ άλλων και με 52χρονη, κάτοικο Αθήνας, η οποία εμφανίζεται ως ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις παιδόφιλων, ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υποδυόμενη την παιδόφιλο συνάντησε την κατηγορουμένη, η οποία την προέτρεψε να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.

Η ίδια, μάλιστα, είπε στους Ολλανδούς δημοσιογράφους ότι είναι πολύ εύκολο στην Ελλάδα να έχεις σχέση με ανήλικα αγόρια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία κατέληξε στη σύλληψη της 52χρονης. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση γυναίκας που συλλαμβάνεται στην χώρα μας για τέτοιο αδίκημα.

Ύστερα από έρευνα, η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι της 52χρονης από το οποίο κατασχέθηκαν:

- ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση,
- 34 περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου,
- ένα εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών,
- ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, καθώς και με ονόματα που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του.