Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Πριν από λίγη ώρα ένας από τους δύο δικηγόρους του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό τους ενημέρωσε ότι όσοι έχουν πάρει ήδη τα χαρτιά της επίταξης θα πρέπει να συμμορφωθούν και να μη δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί κινδυνεύουν με απόλυση, όπως προβλέπει ο νόμος.

Όταν οι εργαζόμενοι τον ρώτησαν αν έχει ενημερωθεί το σωματείο τους, εκείνος τους απάντησε ότι το σωματείο δε μπορεί να πάρει επάνω του την ευθύνη για το ενδεχόμενο απολύσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων περίπου 150 εργαζόμενοι με τα χαρτιά επίταξης.

Τι έχει μεταδώσει το news.gr από το πρωί:

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, με παρουσία Εισαγγελέα, δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου με πολιορκητικό κριό, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων και απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς.

Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις 30 άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι μία γυναίκα που βρίσκονταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου από την επίθεση της Αστυνομίας και είχε εμφανιστεί για να συμπαρασταθεί στους απεργούς.Μετά από λίγη ώρα την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, 2 πολιτών και ενός εργαζομένου που ήταν στο προσωπικό ασφαλείας, ενώ στους εργαζόμενους δεν δόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.

Δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και πάνω στην Εθνική.

Αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικάτων

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.
 
"Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι", δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
 
"Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ", προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.