Οι γιατροί θα πληρώνονται κόβουν δεν κόβουν αποδείξεις

Αντίθετος στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μην αμείβονται όσοι δεν κόβουν αποδείξεις είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διαμαρτυρόμενος για την επιγραφή “Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)”.

Σύμφωνα με πρόσφατη αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, πινακίδα με την εν λόγω επιγραφή πρέπει να αναρτηθεί υποχρεωτικά σε όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί το υπουργείο να διευθετήσει την κατάσταση δημοσιεύοντας ερμηνευτική εγκύκλιο, μέσω της οποίας θα διευκρινίσει το ότι στην κατηγορία των “επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών” δεν εμπίπτουν τα ελεύθερα επαγγέλματα, όπως οι ιατροί ή οι δικηγόροι.

Ωστόσο, εφόσον το υπουργείο Ανάπτυξης “εμμείνει στην άποψη ότι στη ρύθμιση αυτή ανήκουν και οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ως επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, [ο ΙΣΑ] θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη”, καταλήξει η ανακοίνωση του Συλλόγου.