DW: Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους

Τα “όρια της αντοχής τους” έχουν αγγίξει οι Έλληνες, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Σε μια ανασκόπηση του γερμανικού Τύπου που κάνει σε ηλεκτρονικό της δημοσίευμα η DW, αναφέρεται στις “μοιραίες συνέπειες” που προκύπτουν καθώς οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια τους αδυνατώντας να πληρώσουν ενώ από την άλλη το κράτος αναζητά απεγνωσμένα έσοδα.

Μοιραίες οι συνέπειες...

“Το όριο της αντοχής” είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau υπότιτλος “Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δισ. ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν”. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ΙΧ.

Πάταξη της φοροδιαφυγής

Η Tagesspiegel του Βερολίνου αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. “Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν” υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

Τέλος σε σύντομη είδηση η εφημερίδα Bild αναφέρεται στις επισκέψεις Παπούλια και Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον τίτλο: οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο. “Οι δύο σημαντικότεροι Έλληνες πολιτικοί ταυτόχρονα στο Βερολίνο! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έρχονται τη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα” γράφει η εφημερίδα.