Υποστράτηγος Τζανιδάκης δύο μέρες πριν το τέλος: Θέλω να με θάψετε εδώ

Ο τραγικός προφητικός διάλογος που είχε με τη σύζυγό του τη Δευτέρα του Πάσχα, στο χωριό του στην Κρήτη

Απίστευτες λεπτομέρειες για τα τελευταία προφητικά λόγια του αδικοχαμένου στρατιωτικού Ιωάννη Τζανιδάκη, λίγες μόλις ώρες πριν τον αναπάντεχο χαμό του στη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα, φέρνει στο φως το flashnews.gr.

Ο Κρητικός υποστράτηγος τη Δευτέρα του Πάσχα βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο για να γιορτάσει μαζί με την οικογένειά του.

Πριν το μεσημεριανό εορταστικό τραπέζι επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του στο νεκροταφείο της Ελεύθερνας. Επιστρέφοντας στο εορταστικό τραπέζι παρήγγειλε στη σύζυγό του, όταν πεθάνει να ταφεί στον τόπο του.

Μάλιστα ο υποστράτηγος ρωτούσε έναν ξάδερφό του, πού πρέπει να αποταθεί για την αγορά ταφοπεδίου στο κοιμητήριο, προκειμένου η ταφή του να γίνει εκεί.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελεύθερνας, Μανώλης Τζανιδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις «μεγάλες βλέψεις» που είχε για το υπόλοιπο του βίου του ο ξάδελφος και συντοπίτης του, «δεδομένου ότι μας έλεγε συνεχώς ότι επιθυμεί να γυρίσει πίσω και να ασχοληθεί με τη γη του πατέρα του. Πάνω από 300 ήταν οι ελιές που μόλις φέτος φύτεψε. Έκανε όνειρα. Σχεδίαζε μάλιστα άμεσα την αγορά μνήματος στο κοιμητήριο του χωριού, γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους μας φίλους και συγγενείς».

Σύμπτωση ή διαίσθηση, κανείς δεν θα μάθει αφού άτυχος Ιωάννης Τζανιδάκης 48 ώρες μετά έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο τύπου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Πάντως η τελευταία του επιθυμία θα πραγματοποιηθεί αφού η κηδεία του θα γίνει αύριο στη γενέτειρά του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα στην Ελεύθερνα.