Τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους εμπιστεύονται 8 στους 10 Έλληνες

Επτά στους δέκα πιστεύουν πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ελληνικό και εισαγόμενο κρέας

Τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους συνεχίζουν να εμπιστεύονται οκτώ στους δέκα Έλληνες καταναλωτές για την αγορά των κρεάτων τους, ενώ για την επιλογή και τον τρόπο μαγειρέματος συμβουλεύονται σε ποσοστό 48% τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε για λογαριασμό του περιοδικού ″Meatplace″ η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview και την παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλός της Δημήτρης Βασιλειάδης.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, που φέρει τίτλο ″οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων σε σχέση με το κρέας″, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών στον κρεοπώλη τους είναι τόσο υψηλή, που σε ερώτηση για το πόσο σίγουροι είναι ότι το κρέας που αγοράζουν είναι ελληνικής προέλευσης, σε ποσοστό 71% απαντούν ότι εμπιστεύονται τον κρεοπώλη τους, το 7% ελέγχει την σφραγίδα προέλευσης, ενώ το 22% δηλώνει ότι απλώς ″δεν είναι σίγουροι″.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ ενός ελληνικού κρέατος και ενός εισαγόμενου, επτά στους δέκα Έλληνες καταναλωτές σημειώνουν ότι υπάρχει, ενώ άγνοια δηλώνει ότι έχει το 16,5%. Πάντως, ποσοστό 41% των Ελλήνων ξεκαθαρίζει ότι δεν αγοράζει κρέας από κρεοπωλείο ή σούπερ μάρκετ που είναι σε προσφορά, το 34% δηλώνει ότι το πράττει σπάνια, ενώ το 25% συχνά.

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κυρίως μοσχαρίσιο κρέας και κοτόπουλο, όπως οι ίδιοι δηλώνουν σε ποσοστό 59,2% και 63,3% αντίστοιχα, ενώ δηλώνουν σε ποσοστό 45% ότι κρέας τοποθετούν στο οικογενειακό τραπέζι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, σε 38% περισσότερες από τρεις και 17% μία φορά την εβδομάδα.

Τονίζεται δε, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, ότι περίπου το 37% από τη συνολική εβδομαδιαία δαπάνη τους για τρόφιμα, αφορά κρέας και αλλαντικά, αφού καταβάλλουν κατά μέσο όρο 24 ευρώ, όταν συνολικά ξοδεύουν 64 ευρώ για τρόφιμα γενικά.