Εκτάκτως συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να αποφασίσουν εντός της Τετάρτης τις επόμενες κινήσεις τους. Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά πάντως έχουν ζητήσει 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, έκανε έκκληση για παρέμβαση του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών για οριστική λύση στο πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο για τους φαρμακοποιούς τους οποίους κατηγόρησε ότι αθέτησαν “προφορικές συμφωνίες”.

Τα βέλη του κατά του κ. Λυκουρέντζου έστρεψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος κατηγορώντας τον ότι με ψευδή στοιχεία κατηγορεί τους φαρμακοποιούς. “Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρωθεί γι' αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Λυκουρέντζος. Είναι απλήρωτοι από πέρσι, τα χρονοδιαγράμματα που ο ίδιος υπέγραψε δεν έχουν υλοποιηθεί και συν τοις άλλοις θέλει να εισπράττει και αναδρομικά rebate από την 1η Ιανουαρίου 2012 από αυτούς που θα έπρεπε να ευγνωμονεί αντί να λοιδορεί”, ανέφερε.

Κινητοποίησης ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των ταμείων των νοσοκομείων τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου οι ειδικευόμενοι γιατροί θα απέχουν από το πρωινό ωράριο.