Εμμένουν οι δικαστικοί παρά τις δεσμεύσεις Ρουπακιώτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν το Σάββατο τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους, παρά τις δεσμεύσεις που εισέπραξαν νωρίτερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ειδικότερα, με ψήφους περίπου 250 υπέρ και 50 κατά, οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Συγκεκριμένα, θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

Επίσης, ανέτρεψαν παλαιότερη απόφαση τους η οποία απαγόρευε τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων εκτός από τις επείγουσες και από εδώ και στο εξής θα δημοσιεύουν πλέον κανονικά όλες τις αποφάσεις.

Νωρίτερα ο υπουργός, μιλώντας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δεσμεύτηκε για την καταβολή των αναδρομικών μέσα στον Ιανουάριο σε μετρητά, για ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ όσων έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια ενώ τόνισε πως το αίτημα του κλάδου να ενταχθεί ένα από τα επιδόματά τους στο βασικό μισθό τους, ώστε να αυξηθούν οι αποδοχές τους αποτελεί πρώτο βασικό μέλημα της κυβέρνησης.