Βίκυ Σταμάτη: Εάν δεν πληρώσει επιστρέφει στον Κορυδαλλό

Ιδιαίτερα εύθραυστο εμφανίζεται το τοπίο γύρω από τη Βίκυ Σταμάτη. Κι αυτό γιατί την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δικαστές του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ακούσουν τόσο τις απόψεις των δύο συνηγόρων της, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών. 

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυήσεως των 50.000 ευρώ. 

Όμως, λόγω των capital controls το ποσό της εγγυοδοσίας δεν καταβλήθηκε από την πλευρά της Βίκυ Σταμάτη, καθώς με υπουργική απόφαση υπήρχε αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου. 

Η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Βίκυ Σταμάτη θα πρέπει να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου το ποσό της εγγυοδοσίας (σ.σ. παρέχεται περιθώριο πέντε ημερών μετά τη λήξη ισχύος της απόφασης για την καταβολή των χρηματικών ποσών). 

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν καταβάλει τα χρήματα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιστρέψει και πάλι στον Κορυδαλλό. 

Απορρίφθηκε το αίτημά της για μείωση του ποσού που της επιβλήθηκε

Εν τω μεταξύ αρνητική ήταν η απάντηση στο αίτημά της για μείωση του ποσού που της επιβλήθηκε ως εγγύηση για την αποφυλάκισή της από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε την Τετάρτη από το δικαστήριο την άρση του όρου χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, που της έχει επιβληθεί, επικαλούμενη αδυναμία καταβολής του λόγω απορίας.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα κρίνοντας πως δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία ώστε να μεταβάλει την απόφασή του περί καταβολής εγγύησης για την έξοδο της κ. Σταμάτη από τη φυλακή αλλά ούτε και να μειώσει το ποσό.

Η κ. Σταμάτη έχει προσφύγει και στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου η αναστολή καταβολής εγγυήσεων που ίσχυε λόγω του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων, προσφυγή που συζητείται αύριο.