Τα Capital Control… αποφυλάκισαν τη Βίκυ Σταμάτη

Τα “capital control”  έδωσαν τη λύση στη Βίκυ Σταμάτη η οποία αν και χθες πήρε το "πράσινο φως " για να αποφυλακιστεί δεν είχε τις 50.000 ευρώ για να καταβάλει ως εγγύηση. Ο συνήγορος  του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιαννης Παγορόπουλος κάνοντας χρήση το πρωί της κοινής υπουργικής  απόφασης  που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, κατάφερε να πάρει το χαρτί που ανοίγει την πόρτα του Δρομοκαίτειου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η Βίκυ Σταμάτη. Αυτό που απομένει είναι να καταθέσει το διαβατήριο της στις αρμόδιες αρχές προκειμενου να αποφυλακιστεί . 

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.

Ο κ. Παγορόπουλος έκανε επίκληση το  ΦΕΚ υπ αριθμόν 2110/20 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο βασίζεται στην 49214/21/7/15 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναστέλλει , μεταξύ άλλων, την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λογω της επιβολής των capital control.  

"Όσοι δεν με στήριξαν μου έκαναν καλό, τα κατάφερα μόνη"

"Μη με βασανίζετε άλλο παιδιά, σας παρακαλώ", είπε κατά την αποφυλάκισή της η Βίκυ Σταμάτη. 

"Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι απίστευτη ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης που έκοψαν το νήμα και έκαναν τη διαφορά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους μου κύριο Ραγκούση και κύριο Παγουρόπουλο, οι οποίοι κατάφεραν με πολλές θυσίες αυτό το βράδυ να εγκαταλείψω το κολαστήριο. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου, είναι να βγει σε μια κοινωνία λύκων ως λιοντάρι", πρόσθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

"Σε λίγα λεπτά θα είμαι κοντά στο παιδί μου. Θέλω μόνο να εισπνεύσω το άρωμά του, να με περιμένει". 

Αναφερόμενους σε όσους τη στήριξαν τους ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά, ενώ έστειλε μήνυμα προς όσους δεν το έκαναν, λέγοντας ότι "μου έκαναν καλό γιατί τα κατάφερα μόνη μου"