Με εγγύηση 50.000 ευρώ αποφυλακίζεται η Σταμάτη

"Πράσινο φως" άναψε το δικαστήριο για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη η οποία δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή το σύζυγο της πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την  εισαγγελική πρόταση  που είπε " ναι " στην αποφυλάκιση της με περιοριστικούς όρους και πενήντα χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση.
 
 Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της και αποφάσισε να αποφυλακιστεί εκτός απο την χρηματική εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης, 3 φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της Υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε.

"Με άκρα επιείκεια  αποφάσισε  το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία" είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου με νόημα υπονοώντας προφανώς την απόδραση της  από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν.  

Πάντως, οι δικηγόροι της Β. Σταμάτη επέμειναν οτι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης και ζήτησαν προθεσμία δυο μηνών. 

Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης:"βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό".

Η Βίκυ Σταμάτη  η οποία εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης  στο παρελθόν είχε  ζητήσει πολλές φορές την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης αλλά τα αιτήματά της δεν είχαν γίνει δεκτά.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...