Μητέρα Φύσσα: Τα κουβέντιασαν Πατέλης, Λαγός και Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία

Την προβολή βίντεο και φωτογραφιών απο τη δικογραφία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής , σε προτζέκτορα ώστε να ενημερώνονται την ίδια στιγμή όλοι οι παράγοντες της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής. Αφορμή ήταν βίντεο που κλήθηκε να δει η μητέρα του Παύλου Φύσσα στο οποίο εμφανίζεται ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης να μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό.

Η πολιτική αγωγής είπε πως " βρισκόμαστε στα όρια της δίκαιης δίκης " η οποία πρέπει να εξασφαλιστεί ανάβοντας από το δικαστήριο το πράσινο φως για να δωθούν οι τεχνικές δυνατότητες.

Το θέμα προκάλεσε ένταση μεταξύ πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης με την πρόεδρο να παρατηρεί " Αφήστε τη γυναίκα να καταθέσει . Περιμένει τόσους μήνες και τώρα παρακολουθεί την αντιπαράθεση σας".

Η εισαγγελέας έδρας κα Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η εξέταση της κας Φύσσα θα συνεχιστεί με ερωτήσεις που δεν θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας, ότι η κατάθεση δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα και ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα ξαναβρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα αποφανθεί.
Τελικά η δίκη διεκόπη  για την ερχόμενη Τρίτη οπότε και αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα.

"Υπήρξε εμπλοκή του Μιχαλολιάκου"

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, νωρίτερα , κατέθεσε την εκτίμηση της ότι υπήρξε εμπλοκή του  γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου στην δολοφονία και επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ήταν ενήμερος για το φονικό από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της ΧΑ, Λαγό.

Η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε την πολιτική ενάγουσα ποιος κατεύθυνε  -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του Παύλου Φύσσα και της παρέας του. "Ο Πατέλης" υποστήριξε η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι "στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγός - Μιχαλολιάκος που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ό,τι έγινε...".