Ελεύθερος ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του Τσοχατζόπουλου

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές σε υποθέσεις εξοπλιστικών, ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να αποφυλακιστεί τις επόμενες ώρες. Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης  έληξε για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει πιθανότατα αύριο.
 
Ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 μετά την αποκαλυπτική απολογία του στους αρμόδιους ανακριτές κατά τη διάρκεια της οποίας ομολόγησε  ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 περίπου 14 εκατ. ευρώ, , επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο. Ήταν τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα.
 
Και όταν, στα τέλη του 2014, με βούλευμα είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων και  χρηματική εγγύηση  200.000 ευρώ, ο Αντώνης Κάντας δεν βγήκε από τη φυλακή καθώς, όπως έλεγαν δικοί του άνθρωποι, δεν μπορούσε να καταβάλει τα χρήματα .
Πάντως, ο Αντώνης Κάντας τους επόμενους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για υποθέσεις που αφορούν  στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» αλλά  και των υποβρυχίων.