Να μπει τάξη στο Αριστοτέλειο ζητά ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος

Την άμεση επαναφορά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "σε συνθήκες νομιμότητας και ομαλής λειτουργίας", ζητά ο Πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, σε ανακοίνωση του.

Η πολυήμερη κατάληψη έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμες διοικητικές, ακαδημαϊκές και οικονομικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

"Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η χειραγώγηση του ΑΠΘ από εξωπανεπιστημιακά συμφέροντα προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ. Ταυτόχρονα, η ομηρία του πανεπιστημίου από μια ομάδα εργαζομένων υπονομεύει την προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς" σημειώνει ο κ. Μυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έληξε η κατάληψη του Ιδρύματος από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους ή τις δουλειές του πίσω και το ΑΠΘ καλείται από Δευτέρα να λειτουργήσει κανονικά μετά από 70 ημέρες εντάσεων.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα καλεί το ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την πρυτανεία του ΑΠΘ "για την απόφασή τους να καλέσουν τα ΜΑΤ να επέμβουν στο πανεπιστήμιο και να συλλάβουν 11 απολυμένους εργολαβικούς υπαλλήλους".

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για παράνομη άρνηση της Πρυτανείας να εφαρμόσει νόμο βάσει του οποίου υποχρεούται να κηρύξει έκπτωτους όλους τους εργολάβους και να μισθοδοτήσει η ίδια, απευθείας τους εργαζομένους.

Δημοκρατική Αριστερά: "Η μετατροπή του ΑΠΘ σε σκουπιδότοπο έχει υπεύθυνους"

Ανακοίνωση για το θέμα των σκουπιδιών εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς. "Η μετατροπή του ΑΠΘ σε σκουπιδότοπο έχει υπεύθυνους. Ανεξάρτητα όμως από τις υπαρκτές ευθύνες πρέπει όλοι να σταθούν  στο ύψος  των περιστάσεων. Σκοπός όλων πρέπει να είναι η λύση των προβλημάτων και όχι η χρησιμοποίηση και η περαιτέρω επιδείνωσή τους, με στόχο να υποδαυλίζεται ένταση σε κρίσιμους δημόσιους χώρους.

Υπάρχουν θεσμοί και νομικό πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος. Η  ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη λήψη αποφασιστικών μέτρων ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΑΠΘ", τόνιζεται σχετικά.