Να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ζητάει η Βίκυ Σταμάτη

"Είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 μέρες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού".  Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Βίκυ Σταμάτη η οποία επιχείρησε να ενισχύσει το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.
Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου  με βραχιολάκι ή άλλους περιοριστικούς όρους, όπως είπε.
 
"Έχουμε αυτοκτονικό ιδεασμό, έχουμε ένα παιδί που δεν μπορούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε έξω δεν θέλουμε να διασκεδάσουμε. Το μόνο αίτημα μας είναι να πηγαίνουμε το παιδί στο σχολείο και να το παίρνουμε το μεσημέρι".
 
Ο κ. Ραγκούσης  απευθυνόμενος προς τους δικαστές υπογράμμισε: "Δώστε μας μία διέξοδο να δει το παιδί τη μάνα. Νιώθω μια απογοήτευση. Οι δικαστές που απορρίπτουν, είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι. Νιώθω ανεπαρκής που δεν μπορώ να μεταφέρω την αγωνία και το σπαραγμό αυτής της γυναίκας. Εμείς ζήσαμε μια ζωή που μας προσέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αν φταίξαμε για αυτό τα επιστρέφουμε όλα ...". 
Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι η Β. Σταμάτη βίωσε μια χωρίς προηγούμενο εχθρότητα, μετά την απόδραση της, "ακόμη και από το προσωπικό του ψυχιατρείου> λέγοντας χαρακτηριστικά ότι <ακόμη και οι καθαρίστριες περνούσαν έξω από το δωμάτιό της και έβριζαν. ...Πλέον, η κυρία Σταμάτη αδυνατεί να εξέλθει από το κελί της. Ακόμη και αυτός που βίασε το παιδί του έχει το δικαίωμα να κάνει λίγα βήματα προαυλισμού....Ζει την απόλυτη εχθρότητα...Και αυτό ενώ  ζήτησε να  μη τιμωρηθεί κανείς λέγοντας ότι η ίδια έφταιγε για την απόδραση".
Το συγκεκριμένο αίτημα αποφυλάκισης είναι το έκτο που υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη και το  πρώτο από την ημέρα  απόδραση της από το ψυχιατρείο.
 
Η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να πάρει και πάλι το λόγο στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Νωρίς το πρωί, την ώρα που έμπαινε στην δικαστική αίθουσα, αντάλλαξε ένα ζεστό φιλί με τον σύζυγό της ενώ λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε να καθίσει κοντά του στο εδώλιο "Άκη θέλω να καθίσω πίσω σου εδώ είναι η θέση μου", είπε η κ. Σταμάτη  "Δε μπορείς να κάτσεις εκεί, πάει με τη σειρά, πιο δίπλα είναι η θέση σου", της απάντησε εκείνος και όταν είδε πως δεν εισακούστηκε ζήτησε τη βοήθεια του Φρ. Ραγκούση .