Η Χρυσή Αυγή κάλεσε ναζιστικές οργανώσεις για την επέτειο στα Ίμια

Με αφορμή την εθνικά ευαίσθητη επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, η Χρυσή Αυγή προσκάλεσε στην Αθήνα ακροδεξιές οργανώσεις, ακόμη και μέλη οργανώσεων νεοναζί της Γερμανίας.

Πριν από την πορεία της 31ης Ιανουαρίου τουλάχιστον 20 μέλη της γερμανικής οργάνωσης «Ο Τρίτος Δρόμος» (Der III. Weg) επισκέφτηκαν το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου. Πρόκειται για τον χώρο όπου έχουν ταφεί περίπου 10.000 στρατιώτες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αποκάλυψη της δράσης των προσκεκλημένων της από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης προκαλεί ανατριχίλα., γράφει σήμερα η Real News.

Στο νεκροταφείο του Διονύσου οι Γερμανοί ναζιστές απέτισαν φόρο τιμής στα στρατεύματα του Χίτλερ, κρατώντας μαύρες σημαίες με το σήμα της οργάνωσής τους και αναμμένους πυρσούς.

Ο «Τρίτος Δρόμος» είναι μια νεοσυσταθείσα ναζιστική οργάνωση, τα στελέχη της οποίας διατηρούν όμως εδώ και χρόνια στενούς δεσμούς με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή την οργάνωση έχουν προσχωρήσει τα μέλη από το FNS, που τον Φεβρουάριο του 2013 είχαν επισκεφτεί το ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από πρόσκληση του ίδιου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Εκτός από τα μέλη του «τρίτου Δρόμου», στην πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια το «παρών» έδωσαν και δεκάδες μέλη φασιστικών οργανώσεων από την Ιταλία και την Ισπανία. Από τη Ρώμη, μαζί με τους χρυσαυγίτες, το περασμένο Σάββατο παρέλασαν στην Αθήνα δεκάδες μέλη της Forza Nuova (Νέα Δύναμη), μια νεοφασιστική οργάνωση, οι ηγέτες της οποίας είχαν κατηγορηθεί τη δεκαετία του 1980 για βομβιστικές επιθέσεις στην Ιταλία.

Αντιπροσωπεία υπήρχε και από τους ισπανούς φασίστες της οργάνωσης Democracia National (Εθνική Δημοκρατία).