Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές κατά Λαγκάρντ – Τσίπρα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τις καταγγελίες της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. 

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου, που αναφέρονται στις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ και ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών να ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Λαγκάρντ είχε καταγγείλει ότι είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής της από έλληνες φοροφυγάδες, ενώ σε ανάλογες καταγγελίες προέβη και ο κ. Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, απέστειλε χθες επιστολή στην κα Λαγκάρντ με την οποία ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο θέμα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.