ΔΗΜΑΡ: “Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ”

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών κατά της ζωή της από έλληνες φοροφυγάδες ζητούν τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα, ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της κας Λαγκάρντ.

"Η αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων "τύπου μαφίας" παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου" αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Επίσης οι βουλευτές αναφέρουν ότι σε απάντηση της Λαγκάρντ σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της "ομώνυμης" λίστας, η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε:

"Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια".
Οι βουλευτές ρωτούν κατά πόσο τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι σε γνώση της κυβέρνησης καθώς επίσης και αν έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.