Λαγκάρντ: Απείλησαν να με σκοτώσουν Έλληνες φοροφυγάδες!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν κατά το παρελθόν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο μίας εκτενούς συνέντευξης στους Financial Times, η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, σημειώνει: “Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της στο παρελθόν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας”.

“Αλλά πληρώνουν πραγματικά οι εφοπλιστές τους φόρους τους; Και άλλοι; Δε νομίζω”, παρατηρεί εξάλλου.

Ερωτηθείσα κατόπιν αν αποτελεί μέρος του προβλήματος ότι πολλοί Έλληνες έχουν φύγει από τη χώρα μας αναζητώντας δουλειές ή χαμηλότερη φορολογία, η Λαγκάρντ... αναστενάζει και αναγνωρίζει πως αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα.

“Μαθαίνω από την πρεσβεία ότι υπάρχουν άνθρωποι τριαντάρηδες, για παράδειγμα, που εγκαταλείπουν τη Γαλλία. Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την ίδια τους την πατρίδα επειδή δε νιώθουν ότι μπορεί να στεριώσει η επιχείρησή τους ή να βρουν ευκαιρίες, είναι πολύ λυπηρό”, δηλώνει.