Στο εδώλιο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τα “σαπούνια”

Στο εδώλιο κάθεται σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέκος Πλωμαρίτης, κατηγορούμενος για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση αφορά σε ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 και προβλήθηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4. Σε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να απειλεί με φούρνους και σαπούνια -για αυτοκίνητα μάλιστα, όχι για ανθρώπους, όπως χαρακτηριστικά λέει- τους μετανάστες, αλλά και με βία, όπως κλωτσιές, και να τους βρίζει ως “υπάνθρωπους” και “μιάσματα”.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί το Μάρτιο του 2013 κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και το επίμαχο απόσπασμα είχε σταλεί από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).

Τότε η Χρυσή Αυγή ισχυριζόταν πως πρόκειται για “παρανόμως κτηθέν υλικό” και ο Α. Πλωμαρίτης είχε καταθέσει μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση, η οποία πριν από λίγο καιρό τέθηκε στο αρχείο.