Μετέθεσαν νηπιαγωγό γιατί επέτρεψε ανάρτηση αλβανικής σημαίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας η μετακίνηση νηπιαγωγού από το Νυδρί Λευκάδας, η οποία κατηγορείται για αντεθνική διδασκαλία.

Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου καρφιτσώθηκαν στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί  μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της διδασκαλικής ομοσπονδίας, Σταύρος Πετράκης, όλα έγιναν στη διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ενώ η νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν σημαίες με τα χρώματα της πατρίδας τους. Αυτό που όμως ενόχλησε τους γονείς περισσότερο, σύμφωνα με τον Κύριο Πετράκη ήταν ότι οι ζωγραφιές καρφιτσώθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

Η Διευθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το όλο περιστατικό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το σχολείο της σε άλλο σχολικό συγκρότημα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Η Χρυσή Αυγή, απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρει:  “Είναι θλιβερό εκπαιδευτικοί να αναρτούν ιταλικές και αλβανικές σημαίες σε νηπιαγωγείο, την ημέρα που η Ελλάς εορτάζει το "ΟΧΙ" και τη νίκη ενάντια σε Ιταλούς και Αλβανούς. Τέτοιου είδους ανιστόρητη και ανθελληνική προπαγάνδα σε Ελληνόπουλα πέντε ετών είναι καταδικαστέα από όλους”.

Μετά από επικοινωνία του news.gr με τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο υφυπουργός απάντησε ότι για το θέμα κινείται η περιφερειακή διεύθυνση και πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ενημερωθεί και το υπουργείο.

Οι περισσότερες πηγές του υπουργείου πάντως δηλώνουν άγνοια για το θέμα.