Επεισόδια και φθορές στην Πολυτεχνειούπολη

Ούτε σήμερα επιτράπηκαν οι εκλογές μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ομάδες φοιτητών δημιούργησαν επεισόδια και φθορές στον ευρύτερο χώρο.

Οι φοιτητές έχουν δράσει ξανά με τον ίδιο τρόπο και ουσιαστικά έστρεψαν την Πρυτανεία προς τη λύση των εκλογών μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων κι όχι με κάλπες.

Ωστόσο, ούτε αυτό κατέστη τελικά εφικτό εξαιτίας των σημερινών ενεργειών.

Άγνωστα άτομα, φορώντας κουκούλες, έσπασαν το πρωί την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος για να εμποδίσουν την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Όπως ανέφεραν καθηγητές του Ιδρύματος, δεν τέθηκε το ζήτημα να κληθούν οι Αρχές, υπό τον φόβο καταστροφών και επεισοδίων, παρά το γεγονός ότι στην αίθουσα βρίσκεται αναντικατάστατος σε περίοδο οικονομικής κρίσης εξοπλισμός εκατομμυρίων.

Η αίθουσα των επεισοδίων παραμένει σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών συνεδριάζει με αίτημα να παραταθούν οι εκλογές τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, τυπικό πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς κάθε εκλέκτορας μπορεί με τους κωδικούς του να ψηφίσει και από το σπίτι του. Ωστόσο οι καθηγητές του Ιδρύματος δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτή τη στιγμή ο καθένας από το γραφείο του.

Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετέχουν όσοι εκλέκτορες είχαν προνοήσει να έχουν μαζί τους τους κωδικούς τους ώστε να ψηφίσουν από υπολογιστή εκτός του ιδρύματος.