Ενισχύονται τα μέτρα για προστασία αστέγων από το κρύο

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται δήμοι και οργανώσεις που έχουν ως μέλημά τους την προστασία των αστέγων.

Το ατυχές περιστατικό με τον μεσήλικα άστεγο που βρέθηκε νεκρός σε πλατεία του Ηρακλείου, στην Κρήτη θορύβησε τις Αρχές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να πέθανε από υποθερμία, καθώς η κακή κατάσταση της υγείας του και η πείνα είχαν εξασθενήσει τον οργανισμό του.

Ο χειμωνιάτικος καιρός των πρώτων ημερών του Μαρτίου έχει ενισχύσει την ανάγκη για πρόνοια και προστασία.

Αποτελεί μια πραγματικότητα ότι η παρατεταμένη άνοιξη που είχε προηγηθεί, με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, είχε "χαλαρώσει" τις αντιστάσεις και την ετοιμότητα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και όλη τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαρτίου, στην Αθήνα υπάλληλοι των δήμων και εθελοντές βρίσκονταν στους δρόμους για να εντοπίσουν άστεγους που δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσουν την κρύα νύχτα ή για να τους ενημερώσουν για τους ξενώνες που άνοιξαν εκτάκτως.

Ο κ. Νικόλαος Κόκκινος, πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ενημερώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ότι για την ενημέρωση του δήμου λειτουργεί ο τετραψήφιος αριθμός 1599 στον οποίο μπορεί να καλέσει όποιος έχει ανάγκη στέγης ή όποιος εντοπίσει έναν άστεγο.