Άσυλο Ανιάτων: Η απάντηση της διοίκησης στο ρεπορτάζ του news.gr

Άμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, σχετικά με το ρεπορτάζ, το οποίο πραγματοποίησε και παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή το news.gr

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ η πρόεδρος των εργαζομένων, Δέσποινα Πλάκα, ψέγοντας την πρόεδρο του Ιδρύματος: “Η κυρία Ηλιάδη, ως μηχανικός και συμμέτοχος σε τεχνική εταιρεία, έχει εκπονήσει τα σχέδια για τη δημιουργία νοσοκομείου 27.000 τετραγωνικών στο οικόπεδο, που σήμερα στεγάζεται το Άσυλο. Μάλιστα, πριν αναλάβει πρόεδρος του Ασύλου, παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Τεχνικής Εταιρείας”.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να δημιουργήσει χρέη για να έχει το ισχυρό άλλοθι να πουλήσει το νοσοκομείο και να χτίσει ένα καινούργιο στη θέση του. Η διοίκηση έφτιαξε τα χρέη, κάνοντας σκόπιμη κακοδιαχείριση των εσόδων του Ασύλου γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, που σας προανέφερα".

Στα παραπάνω η διοίκηση του Ασύλου απαντάει ότι σύμφωνα με επιδοθέν εξώδικο, "το Ίδρυμα διαθέτει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, για τη στέγαση και νοσηλεία ασθενών". Επίσης, απαντώντας στους ισχυρισμούς των εργαζομένων ότι "η διοίκηση δημιούργησε σκόπιμα τα χρέη", απαντάει ότι "για πρώτη φορά στα 121 λειτουργίας του, το Άσυλο εμφάνισε τον ισολογισμό του 2013, κατόπιν ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, όπου αποτυπώνεται η δυσχερής οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα". Προσθέτει μάλιστα, ότι όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία, βρίσκονται δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ασύλου. 

Σε κάθε περίπτωση, το news.gr, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το σχετικό κείμενο μερίμνησε ώστε να δοθεί βήμα λόγου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Άσυλο Ανιάτων: Γιατί βάζει λουκέτο το Ίδρυμα με τα 1.000 ακίνητα;

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννας Ηλιάδη: