“Η Βίκυ Σταμάτη έχει βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις”

"Η Βίκυ Σταμάτη πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό".

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φουντουλάκης.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου κλήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου να καταθέσει ως ειδικός στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στο πλαίσιο εκδίκασης του αιτήματος που είχε καταθέσει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και την περιέγραψε ως "διαταραγμένο άτομο που ακούει φωνές, πάσχει από βαριά κατάθλιψη και κάνει συνεχώς σχέδια αυτοκτονίας".

Η κατάθεση του καθηγητή έγινε με κύριο επιχείρημα την κλονισμένη ψυχική υγεία της και το ανήλικο παιδί της που παραμένει υπο την φροντίδα των γονιών της.

Αν και το Εφετείο δεν εξέδωσε απόφαση μέχρι να καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση του Οκτωβρίου, κατά την οποία η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, εντύπωση έκανε η γνωμάτευση του κ. Φουντουλάκη, σύμφωνα με την οποία η Σταμάτη πάσχει από χρόνια βαριάς μορφής κατάθλιψη.

"Πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και κάνει συνεχώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει. Η κλινική της εικόνα φαίνεται να ξεκινά με το που μπαίνει στην δικαστική διαδικασία", φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Φουντουλάκης κατέθεσε επίσης ότι είχε επισκεφθεί την Βίκυ Σταμάτη όταν νοσηλευόταν στο Δρομοκαϊτειο. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε ένα επεισόδιο που είχε η κυρία Σταμάτη κατά το οποίο παρουσίασε ακουστικές παραισθήσεις.

"Είχε βγει στον διάδρομο και φώναζε πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πατέρα της", είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ενώ ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο ψυχιατρικές γνωματεύσεις για την κατάστασή της οι οποίες δείχνουν το χρόνιο του προβλήματος.