Γυναίκα που άλλαξε φύλο υπηρετεί στην Αστυνομία

Μία πρωτόγνωρη υπόθεση προβληματίζει το τελευταίο διάστημα την ηγεσία της Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί στην Τροχαία, υπηρετεί γυναίκα αστυνομικός, η οποία έχει προβεί σε αλλαγή φύλου.

Ο αστυνομικός που άλλαξε φύλλο προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών γιατρών που συνηγορούν υπέρ της ψυχικής ισορροπίας του και βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο.

Η παραμονή στο Σώμα, ως αστυνομικός πλέον, προκάλεσε αρκετές σκέψεις, και οδήγησε την ηγεσία της αστυνομίας να ζητήσει και ψυχιατρική εξέταση από συμβούλιο γιατρών κρατικών νοσοκομείων, για να αποφανθούν εάν ένας άνθρωπος που επί σειρά ετών ζούσε σε ένα ασφυκτικά καταπιεστικό για τον ίδιο περιβάλλον, όπως είναι το σώμα του, μπορεί να κρίνεται ικανός να φέρει όπλο, ή θα πρέπει να χαρακτηριστεί είτε ως Ι-5 που σημαίνει απόταξη, είτε ανικανότητα για οπλοφορία, οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως η ηγεσία και οι συνάδελφοι του αστυνομικού θα χειριστούν στο άμεσο μέλλον την υπόθεση αυτή.