Σε κλοιό κακοκαιρίας και αύριο η χώρα

Η κακοκαιρία που άρχισε το βράδυ της Παρασκευής θα συνεχιστεί και αύριο σε όλη της Ελλάδα, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά.

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για όλη τη χώρα ισχυρες βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νοτιά, πρόσκαιρα ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια, βορειοδυτικούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ στα δυτικά και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. 

Αναλυτικά ή πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και πιθανότητα καταιγίδων τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για το λεκανοπέδιο.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ και η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη.  Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου και χιόνια αναμένονται ακόμα και μέσα στη πόλη. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Μακεδονία, Θράκη

Βροχές, χιονόνερο και στις ανατολικές θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για τη βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου- στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη- και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα νοτιά. Χιονιά θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σχεδόν ίδιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες , με ανέμους έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ- και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.