“Η Χρυσή Αυγή με ανάγκασε να κάνω ότι θα ανατιναχτώ”

 Ομογενής από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 24 ετών, είναι ο "πρωταγωνιστής" του πολύωρου θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όταν ο νεαρός, προσποιούμενος ότι κατέχει χειροβομβίδα, απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί. Ο νεαρός συνελήφθη τελικά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο 24χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου "Παπανικολάου" .

 Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

   Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές από συντοπίτες του που πρόσκεινται στον χώρο της "Χρυσής Αυγή", διότι ο ίδιος ανήκει ιδεολογικά σε άλλο πολιτικό χώρο. Γι' αυτό ζητούσε από τους αστυνομικούς να έρθουν αυτά τα άτομα στον Λευκό Πύργο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να αποκατασταθεί η τιμή του.

   "Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν εφικτό" είπε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος τόνισε ότι ο 24χρονος δεν είχε καμία χειροβομβίδα επάνω του, παρά μόνο τοποθετημένο το χέρι του στην τσέπη με την παλάμη ανοιχτή, ώστε να φαίνεται ότι κρατάει κάτι ύποπτο.