Το άλογο με τα…χρυσά πόδια και η απάτη των 500.000.000 δολαρίων

Ένας ομογενής επιχειρηματίας πρόσφερε το εντυπωσιακό ποσόν των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ένα άλογο, τον ετεροθαλή αδελφό του περίφημου ιπποδρομιακού αλόγου Blac Caviar που έχει κερδίσει πολυάριθμες κούρσες και τεράστια ποσά!

Το άλογο αυτό, ο Jimmy, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από τσίμπημα αράχνης.

Και όχι μόνο χάθηκε το άλογο αλλά χάθηκαν και τα πέντε εκατομμύρια δολάρια που κατέβαλαν για την αγορά του, επενδυτές στην εταιρία BC3 του κ. Βλάχου.

Τώρα οι επενδυτές διεκδικούν το μερίδιο τους από το ποσό που θα καταβάλει η ασφάλεια για την απώλεια του αλόγου.

Η απώλεια του αλόγου είναι η τελευταία πλοκή στο δράμα που εξελίσσεται με την χρεοκοπία του κ. Βλάχου.

Εκτιμάται πως πάνω από χίλιοι παίκτες ιπποδρόμου έχασαν «γενναία» ποσά που είχαν στοιχηματίσει, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 500 εκ. δολάρια. Την υπόθεση εξετάζει το δικαστήριο, στην οποία κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο ομογενής Βασίλης Βλάχος.

Μερικά, δε, από τα «θύματα» είναι αστυνομικοί. Κάποιος από τους αστυνομικούς υποστηρίζει πως έχασε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ο κ. Βλάχος είχε δημιουργήσει μια λέσχη που στοιχημάτιζε σε ιπποδρομιακές κούρσες. Ισχυριζόταν ότι μελετούσε διεξοδικά κάθε κούρσα και τα στοιχήματα «είχαν απόδοση». Τον εμπιστεύτηκαν πολυάριθμα άτομα και παίχθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που τώρα χάθηκαν…

Για την ώρα, οι Αρχές «πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, και του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα.

Η απάτη των 500 εκατομμυρίων

Πρόσφατα πάντως είχε έρθει στο φως, απάτη 500 εκατομμυρίων δολαρίων συγκλονίζει την Αυστραλία. Κεντρικός πρωταγωνιστής φέρεται να ήταν και τότε ο Βασίλης Βλάχος, όπως ανέφερε η Athens Voice.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον χίλιοι παίκτες του ιπποδρόμου να χάσουν συνολικά μισό εκατομμύριο δολάρια σε αυτή την υπόθεση, ενώ μερικά μάλιστα από τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Ένας εξ αυτών υποστήριζε μάλιστα ότι έχασε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι του έκαψαν το αυτοκίνητο και τον ξυλοκόπησαν

 

Όταν μάλιστα έγινε δε γνωστό αυτό, ο κ. Βλάχος υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση στο εξοχικό του από άγνωστους μασκοφόρους που πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του και τον ξυλοκόπησαν. Ο 44χρονος Βασίλης Βλάχος είχε δημιουργήσει μια λέσχη στοιχημάτων σε ιπποδρομιακές κούρσες. Ισχυριζόταν ότι μελετούσε διεξοδικά κάθε κούρσα και τα στοιχήματα «είχαν απόδοση».

Νωρίτερα πάντως, ο ομογενής είχε βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Σίδνεϊ όπου του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς εξαφανίστηκαν 194 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό που μαζί με τον φίλο του Ντανιέλ Μάξγουελ που ζει στο Ντουμπάι, διατηρούσαν με τα χρήματα των πελατών του. Εκείνος εμφανίστηκε ιδιαίτερα στενοχωρημένος από το γεγονός, αδυνατώντας όμως να εξηγήσει πως αυτά εξαφανίστηκαν.

"Έλεγξα ηλεκτρονικά το λογαριασμό, όπως έκανα συνήθως, την περασμένη Τετάρτη και δεν υπήρχε πρόβλημα. Λίγο αργότερα ενημερώθηκα ότι τα χρήματα εξαφανίστηκαν" είπε. "Έπαθα σοκ. Στο λογαριασμό αυτό υπήρχαν χρήματα μελών ενός κλαμπ που είχαμε για στοιχήματα στους ιππόδρομους. Χάθηκαν τα χρήματα των μελών του κλαμπ, αλλά και τα δικά μου", πρόσθεσε.

Στο κλαμπ αυτό ανήκουν γνωστοί Αυστραλοί επιχειρηματίες, αθλητές, καλλιτέχνες και πολλοί ακόμα, αρκετοί από τους οποίους εμφανίζονται να έχουν χάσει έως και ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο κύριος Βλάχος κατηγορείται επίσης ότι από ένα λογαριασμό του στην Αυστραλία μετέφερε 27.5 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία ονόματι «Aloga», που εδρεύει στις Βερμούδες, ιδιοκτήτης και ο ίδιος μιας εταιρείας με το ίδιο όνομα στην Αυστραλία. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία και η Δικαιοσύνη, ενώ είχαν μπλοκάρει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνδυασμό με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.