Επεισόδια μεταξύ διοικητικών ΑΕΙ και αστυνομίας

Ένταση και επεισόδια βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην Ευελπίδων μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, καθώς εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας για τη διακοπή των απεργιών, οι οποίες κρατούν κλειστά μέχρι και αυτή τη στιγμή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, συνεχιζόμενες επί 11 εβδομάδες.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος άφησε την Τετάρτη σαφείς αιχμές κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, λέγοντας ότι το Ίδρυμα που διοικεί "είναι ουσιαστικά το μόνο κλειστό Πανεπιστήμιο".

Οι συγκρίσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων ως προς τη λειτουργία

Οι εξελίξεις δείχνουν να τον δικαιώνουν, καθώς και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου οι επαναληπτικές εξετάσεις των φοιτητών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κοσμήτορα της σχολής.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να είναι ανοικτή η σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αντίστοιχα, ανακοίνωσε την έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τις 25 Νοεμβρίου, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Κόντρα υπουργείου Παιδείας - διοικητικών υπαλλήλων

Την ίδια ώρα, στο Καποδιστριακό η κατάσταση εξακολουθεί να μυρίζει... μπαρούτι, με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους και το υπουργείο να έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων.

Το υπουργείο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έδωσε λίστα με... περίεργες συνωνυμίες διορισμένων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με καταγγελίες για διορισμούς συγγενών, που απλά δεν είναι συνεπώνυμοι με αυτούς που τους διόρισαν.

Το δικαστικό μέτωπο - Τρεις έρευνες σε εξέλιξη - Υπόνοιες για πολιτικές σκοπιμότητες

Προειδοποίηση απηύθυνε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη για το θέμα της μη λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα, είπε η εισαγγελική λειτουργός και ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.