Σε καταστολή στο Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία εδώ και ένα μήνα νοσηλεύεται φρουρούμενη, έπειτα από εισαγγελική εντολή, στο Δαφνί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso, η Βίκυ Σταμάτη που εισήχθη στο θεραπευτήριο στις 9 Οκτωβρίου με απώλεια συνείδησης, δεν δείχνει να έχει σημάδια βελτίωσης, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο τους γιατρούς όσο και τους δικούς της ανθρώπους. 

Στην εφημερίδα μίλησε και ο δικηγόρος της. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική. Όπως μας έχουν ενημερώσει οι θεράποντες ιατροί, η κυρία Τσοχατζοπούλου πάσχει από βαριά καταθλιπτική συνδρομή με αυτοκτονικές τάσεις".

Ο συνήγορος υπεράσπισής της μάλιστα πρόσθεσε: "Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη… Ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ήδη την έχω επισκεφθεί τρεις φορές, αλλά δεν έχω καταφέρει να τη δω. Της χορηγείται βαριά φαρμακευτική αγωγή και είναι σε καταστολή, προκειμένου να μην επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό της".

Εκτός από το γνωστό ποινικολόγο, την έχουν επισκεφθεί οι γονείς της αλλά και φίλοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να τη δουν. Κι αυτό διότι οι αστυνομικοί που τη φρουρούν τηρούν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο.

Άνθρωποι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής που μίλησαν στην εφημερίδα, αναφέρουν: "Η κυρία Σταμάτη μπορεί να λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από το κρεβάτι, να βγει μια βόλτα στον κήπο συνοδευόμενη από κάποιον νοσηλευτή ή συγγενή της. Όμως, οι αστυνομικοί δεν της επιτρέπουν να βγαίνει στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, ούτε καν στους διαδρόμους, παρά μόνο μέσα στο δωμάτιό της".

Εργαζόμενος του νοσοκομείου μάλιστα πρόσθεσε: «Οι φρουροί μπορεί να φοβούνται μην κάνει κακό στον εαυτό της, καθώς έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο, το παρακάνουν. Απαγορεύεται το επισκεπτήριο, δηλαδή ούτε οι δικοί της άνθρωποι δεν επιτρέπεται να έρθουν να τη δουν και να της φέρουν λίγο φαγητό. Επίσης δυσκολεύεται να δει ακόμα και το παιδί της. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί τηρούν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, γεγονός που μας έχει κάνει εντύπωση και έχει συζητηθεί». 

Πάντως, όπως εκτιμούν οι γιατροί, η Βίκυ Σταμάτη θα χρειαστεί να παραμείνει για αρκετό διάστημα στο θεραπευτήριο. "Δεν είναι εδώ χωρίς λόγο», ανέφεραν, προσθέτοντας: «Μπήκε στο ψυχιατρείο με “ακούσια εντολή” εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι η ασθενής μπορεί να πάσχει από ψυχική διαταραχή, να μην είναι ικανή να κρίνει για το συμφέρον της υγείας της ή της νοσηλείας της. Επίσης, να είναι απαραίτητη η νοσηλεία της για να αποτραπούν πράξεις βίας κατά του ίδιου ή τρίτου ατόμου. Άλλωστε, για αρκετές ημέρες οι γιατροί την κρατούσαν σε καταστολή γιατί έλεγε ότι ήθελε να πεθάνει".