Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη μισθοδοσία των απεργών διοικητικών

Παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, που υποστηρίζουν ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων πληρώνονται κανονικά, παρότι απεργούν.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξύ άλλων θα ερευνήσει αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα "Έθνος" αναφέρει σε δημοσίευμά της του φύλλου της Τετάρτης ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, παρότι έχουν συμπληρώσει επτά εβδομάδες απεργίας, πληρώνονται κανονικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι εκείνοι που εκδίδουν, βάσει θέσης, τις μισθολογικές καταστάσεις, αν και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η εφημερίδα, για να υποστηρίξει όσα γράφει, επικαλείται και το πολύπλοκο μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου.

Πελεγρίνης: Θα περικοπούν οι μισθοί των απεργών

Οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων που απεργούν θα περικοπούν, ανακοίνωσε, πάντως, το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Πρύτανης, ήδη με έγγραφό του στις 08 Οκτωβρίου, είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.

Παράλληλα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος ότι "έχει με τις πρόσφατες αποφάσεις της τονίσει το φλέγον θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτιρίων και χώρων μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης".

Το θέμα αυτό επισήμανε και ο κ. Θ. Πελεγρίνης, σε πρόσφατες επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Κ. Αρβανιτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια.

"Ήδη, κατά τη διάρκεια της απεργίας του διοικητικού προσωπικού και παρά το προσωπικό ασφαλείας που έχει διατεθεί για τη φύλαξη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταπάτησης πανεπιστημιακών χώρων και άλλων πιθανώς παράνομων δραστηριοτήτων, για τα οποία ο αρμόδιος Επόπτης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών.