Απεργούν και πληρώνονται οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια

Έχουν συμπληρώσει επτά εβδομάδες απεργίας οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων κι όμως φέρονται να πληρώνονται κανονικά!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι εκείνοι που εκδίδουν, βάσει θέσης, τις μισθολογικές καταστάσεις, αν και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η εφημερίδα, για να υποστηρίξει όσα γράφει, επικαλείται και το πολύπλοκο μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται αισίως στην όγδοη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για τον Σεπτέμβριο διότι οι μισθολογικές καταστάσεις είχαν σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών στις 20 Αυγούστου.

Αντίστοιχα για τον μισθό του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καταστάσεις είχαν σταλεί στις 19 Σεπτεμβρίου και η πληρωμή του Οκτωβρίου έγινε στις 13 και 27 Οκτωβρίου.

Στην εύλογη ερώτηση για ποιο λόγο δόθηκαν οι μισθολογικές καταστάσεις στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ ήδη είχε αρχίσει η απεργία, η Ομοσπονδία των υπαλλήλων απαντά ότι δεν ήταν δυνατό να σταλούν στοιχεία για τις ημέρες αυτές διότι απεργούσαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις μισθολογικές καταστάσεις.