Στα γερμανικά ΜΜΕ η μικρή Μαρία

Με τη μικρή "Μαρία" ασχολούνται τα Μέσα Μαζικής Ένημέρωσης στη Γερμανία.

"Εμπόριο παιδιών στην Ελλάδα;", διερωτάται η Rheinische Post που σημειώνει: "Τετράχρονη βρέθηκε σε ξένη οικογένεια μετά από υποτιθέμενη υιοθεσία".

Η Hamburger Abendblatt παρατηρεί: "Οι φερόμενοι ως απαγωγείς της Μαρίας οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή. (...) Ο 39χρονος άνδρας και η 40χρονη σύζυγός του έπεσαν σε αντιφάσεις".

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα Bild υπογραμμίζει: "Κινητικότητα στο αίνιγμα της μικρής Μαρίας από τον καταυλισμό των Ρομά. Οι υποτιθέμενοι γονείς οδηγούνται στον ανακριτή".

"Αναζητούνται γονείς" είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που σημειώνει: "Η ελληνική αστυνομία βρήκε σε έναν καταυλισμό Ρομά ένα ξανθό, περίπου τεσσάρων ετών κοριτσάκι. Προφανώς το έστελναν να ζητιανεύει. Θύμα απαγωγής; Ένα ζευγάρι που παρουσιάστηκε ως γονείς της μικρής, συνελήφθη. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της βιολογικής οικογένειας του παιδιού".

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα στη συνέχεια "η Μαντλίν Μακάν, γνωστή ως Μάντι, είναι ξανθιά. Η Βρετανή αγνοείται από τον Μάιο του 2007 και ήταν σχεδόν τεσσάρων ετών όταν εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας. Και η Μαρία είναι ξανθιά. Και η ίδια είναι πιθανότατα γύρω στα τέσσερα. Ίσως να οφείλεται σε αυτούς τους καταρχήν επιφανειακούς παραλληλισμούς το γεγονός ότι η υπόθεση της μικρής Μαρίας προκάλεσε αμέσως παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το περίπου τεσσάρων ετών κοριτσάκι, που μιλάει σπαστά τη γλώσσα των Ρομά, είχε τραβήξει την προσοχή όταν ζητιάνευε. Η εικόνα παιδιών Ρομά που ζητιανεύουν δεν είναι ασυνήθιστη στην Ελλάδα, όχι όμως και ένα ξανθό κορίτσι, με γαλάζια μάτια που μοιάζει ελάχιστα στους συνοδούς του".